Olej z pestek moreli – siła kwasów i witamin

Olej z pestek moreli – siła kwasów i witamin

Naturalny stymulator układu odpornościowego

Olej z pestek moreli Natuwit tłoczony jest z gorzkich pestek moreli, które zawierają ponad 50% tłuszczu, węglowodany, witaminy A i E. Gorzkie nasiona zawierają również amigdalinę, określaną inaczej witaminą B17. Olej z pestek moreli posiada bardzo przyjemny smak. Charakteryzuje się także znacznymi właściwościami odżywczymi. Głównym składnikiem tłuszczu zawartego w pestkach moreli jest kwas oleinowy, którego zawartość wynosi 63,3-72,8%. Do pozostałych składników należą: kwas linolowy (21,3-29%), kwas palmitynowy (4-5,7%), kwas stearynowy (1,2-1,5%) i kwas oleopalmitynowy (0,5-0,8%).

W kosmetyce olej z pestek moreli Natuwit wykazuje działanie zmiękczające naskórek oraz wzmacniające lipidową barierę ochronną skóry. Wysoka zawartość kwasu linolowego zapobiega rogowaceniu naskórka. Olej z pestek moreli zawiera również witaminy B1,B2,B6. Działa odżywczo, poprawia ukrwienie skóry, chroni przed szkodliwym działaniem promieniowania UV. Jest doskonałym emolientem – natłuszcza, wygładza oraz zmiękcza naszą skórę! Stanowi idealny środek w pielęgnacji skóry podrażnionej, ze stanami zapalnymi. Polecany do stosowania pielęgnacyjnego każdego typu cery, również dojrzałej! Doskonale sprawdza się w pielęgnacji delikatnej skóry niemowlaków. Olej z pestek moreli wykazuje działanie antyseptyczne i bakteriobójcze.

Img Google